Porridge yani yulaf lapasının faydalarını bilmeyen yoktur.
Diyet yapanlar, spor yapanlar ve sağlıklı beslenenler yulaftan ve yulaf lapasından bolca faydalanır.
Tok tutması, bağırsaklara faydalı olması bir yana yulafın cildi, saçı güzelleştirdiği de bilinmekte.
Hal böyle olunca bende öğünlerime ekliyorum.
Yulaf lapası öyle bir şey ki eğer nasıl yapılacağını bilirseniz inanılmaz leziz ama beceremezseniz de tam bir kabus :)
Ben yulaf lapamı genelde akşamdan hazırlıyorum.
Hem daha pratik oluyor hem de sabah tembellik edip kahvaltı etmemezlik yada kalorili şeylere saldırganlık yapmıyorum..
Yulaf lapasını çok çeşitli tariflerle deniyorum.
Çeşitlendirmede sınır olmadığından insanı baymıyor.
Bu kez hazırladığım ise chia kurumuş blue berry ve goji berriesli.
Tarifini merak edenler için:
3 yemek kaşığı Doğa markasına ait yulaf ezmesini cam bir kaba koyup içine kuru meyveleri isteğime göre ekliyorum.
Chia tohumundan da 1 tatlı kaşığı kadar koyup üzerini geçecek şekilde kaynamış su ekliyorum.
Chiapuding tarifimde de belirttiğim gibi chia tohumları yumuşadıkça jelimsi bir hal alıp topaklanabiliyor o yüzden ara ara yulafımı karıştırıyorum.
Sıcak su kuru meyvelerin tatlarını bırakmasını sağlarken yulafımı da yumuşatıyor.
Bazıları yulafı su veya süt ile pişiriyor, o şekilde hazırlanan yulaf lapası macunumsu sakızımsı bir hal aldığı için yemek pek keyifli olmuyor.
Ama bu şekilde sıcak suda bekletince yulaflar şişiyor ama birbirine yapışmıyor.
Sabaha kadar bu şekilde bekleyen yulafı sabah üzerinden biraz soğuk süt gezdirerek yiyorum.
Tadı mükemmel oluyor.
Yulafı pişirme şeklimi baz alarak istediğiniz meyvelerle hazırlayın eminim çok beğeneceksiniz.
Denemenizi tavsiye ederim.
Sevgiler.
Beni İnstagram'dan da takip edebilirsiniz: https://www.instagram.com/leyladenedi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Değerli vaktini benimle paylaştığın için teşekkür ederim <3